tisdag 12 juni 2012

Konjakssås

God LCHF-sås som passar till det mesta i köttväg. Vi hade den till helstekt fläskytterfilé.

Konjakssås 4-6 port
2 schalottenlökar
smör
4 msk konjak
2 1/2 msk konc. kalvfond
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:
Skala och finhacka schalottenlökarna och fräs den i smör i en kastrull.

Häll på hälften av konjaken, kalvfond, vatten och vispgrädde.

Låt såsen puttra på låg värme i minst en halvtimme (gör att den tjocknar).

Häll resten av konjaken i såsen och smaka av. Tillsätt ev salt och peppar.

Mixa såsen med stavmixer så att den blir slät.

2 kommentarer:

  1. Det ser jätte gott ut!
    Gå gärna in på min hemsida:
    www.alternativklinike.n.nu

    SvaraRadera