söndag 24 juni 2012

Brownies LCHF

Dessa brownies blev så mycker bättre än vi någonsin vågat hoppas på. Gillar man mörk choklad så älskar man dessa. Till och med vår rätt kräsna äldsta dotter (just fyllda 10) gillade dem skarpt.

Förvara dem i kylskåp om det blir några över.

Brownies LCHF 12-15 st
100 g smör
3 ägg
3/4 dl sukrin melis
1/2 kryddmått stevia
1 dl standardmjölk
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 msk kakaopulver
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 dl grovhackade valnötter
3/4 dl grovhackade skållade mandlar
100 g grovhackad mörk choklad (70 %)
glasyr
100 g mörk choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och låt svalna lite.

Vispa äggen och sukrin melis fluffigt.

Tillsätt mjölken i smöret och blanda sen detta med ägg- och sukrinblandningen.

Blanda resten av ingredienserna och rör ner.

Klä en ungsfast form ca 20x25 med bakplåtspapper. Häll i smeten.

Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter.

Låt kakan svalna.

Smält chokladen till glasyren på låg temperatur och bred ut på kakan. Ställ kakan kallt och skär sen i bitar och servera.

6 kommentarer:

  1. Oj, så goda de såg ut!! Jag älskar allt med choklad så detta var ett bra tips!
    =)

    SvaraRadera
  2. Hur mycket smör ska det vara i smeten? Jag tycker inte det står någonstans!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Typiskt att man glömmer det viktigaste :-) Tack för att du påpekade det!

      Radera
  3. Ser väldigt smarriga ut! Jag gillar när det finns lchf-recept av "vanliga" kakor så att man kan bjuda på dem utan att det blir något speciellt liksom. Tack!

    SvaraRadera
  4. Gud vad gott det ser ut! Ett recept som passar mig!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera