söndag 17 juni 2012

BBQ-lax med krämig avokadosallad



Det var länge sen vi grillade lax, men idag kände vi att det var dax (ursäkta rimmet).
Vi använde oss av indirekt grillning.

Det blev smakrikt och gott. Till laxen serverade vi krämig avokadosallad och tärnad fetaost.

BBQ-lax 4 port
4 portionsbitar lax
1-2 msk sambal oelek
salt
nymald svartpeppar
lite olivolja
pressad citronsaft
Krämig avokadosallad
3 avokado
1/2 röd lök
1 citron
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1 mozzarella
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Blanda ingredienserna till laxmarinaden och bred ut på laxen. Låt stå och dra en stund. Grilla sen laxen.

Halvera och skala avokadorna. Skiva halvorna på längden. Pressa halva citronen över klyftorna.

Skiva den röda löken tunt. Ska mozzarellan i tärningar.

Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, dijonsenap och saften från den andra citronhalvan.

Blanda samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt i väntan på servering.

3 kommentarer:

  1. Spännande med kryddningen till laxen! Avokadosallad låter också mycket gott! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Avokadosalladen låter spännande. Lax är alltid gott, det kan jag nog inte få för mycket av. :-)

    SvaraRadera
  3. Tusan, man blir ju så sugen på allt nu :)

    SvaraRadera