måndag 4 juni 2012

Alvestaglass Vaniljdröm (LCHF-glass)


Idag låg den bara där i frysboxarna på Ica Maxi Häggvik: Alvestaglass Vaniljdröm (med Stevia). Några sekunders övervägande senare så låg den i varukorgen. Den kostade ju trots allt bara 24 kr (hade nog gissat på minst det dubbla).

Vi bestämde oss för att prova den redan så  här på måndagkvällen. Mest för att vi var nyfikna och kanske för att det skulle kunna locka tillbaka sommaren...

Konsistensen var krämig och smaken var, precis som utlovat, mycket vaniljig. Men framförallt var den god och ett bra alternativ för den som inte vill göra sin LCHF-glass själv. Vår yngsta dotter gillade den också.

En lite varning dock. Glassen innehåller 8 g kolhydrater per 100g (vanlig vaniljglass har runt 25 g/100g). Så det är inget för den som äter strikt. Sen är det en industriprodukt så några ingredienser som inte är helt hundra är såklart med i receptet (dock betydligt färre än i vanlig vaniljglass).

Nästa gång kommer vi att testa deras chokladglass.

16 kommentarer:

 1. Visst är det underbart att kunna köpa lite färdig glass! Vi har nu ikväll haft gäster och ätit deras vanliga vaniljglass med bara 0,5g kolhydrater/100g. Tyckte att den var ok, men inte mer än så.. Vår dotter tyckte den smakade vatten... ;-) Choklad glassen är dock fantastiskt god och innehåller 1,4g kolhydrater/100 g.
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. De med lägre kolhydrathalt är väl sötade med aspartam. Och det vägrar min fru äta.

   Radera
  2. Våra glassar med lägst kolhydrathalt är sötade med Acesulfame K, inte aspartam. Vi kommer i framtiden att överge Acesulfame och söta alla våra sockerfria glassar med Stevia.
   Med vänlig hälsning
   Alvestaglass

   Radera
  3. Ber om ursäkt för faktafelet. Och vi ser fram emot er produktutveckling!

   Radera
  4. Kul att läsa. Låter som bra alternativ i frysdisken för alla glassälskare.

   Radera
 2. Oj, så herlig! I Sverige kan man allerde få produkter med stevia. Her i Norge må vi sikkert vente et par år :(

  SvaraRadera
 3. Ja chokladglassen är supergod och 1.4 g kolhydrater/100 g är ju inte farligt:) Smörkolan eller vad den heter är också supergod men den innehåller 6 g kolhydrater per 100 g så den är det lite mer i. Men jätteskönt att man kan köpa färdig!

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Det kan vara ett alternativ när tiden är knapp.
  Ha den bra national dag!

  SvaraRadera
 5. Jag har smakat alla de andra LCHF glassarna av Alvestaglass faktiskt, utom just denna vaniljglass. Favoriten är för min del chokladbomb. Dock består även denna av en hel del kolhydrater...

  http://bakasockerfritt.blogg.se/

  SvaraRadera
 6. Oj vilket bra tips! Det måste absolut kollas upp - perfekt att ha i frysen för oplanerade tillfällen. Har dock aldrig sett märket så jag vet inte om det går att hitta här i Skåne :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ica har den i sitt sortiment. Så har din lokala inte det i butiken så kan de garanterat beställa hem.

   Radera
  2. I dagsläget finns vi inte hos Ica i Skåne, däremot finns vår glass på Citygross där. Men be gärna din Ica-handlare att ta hem glassen ändå.
   Med vänlig hälsning
   Alvestaglass

   Radera
 7. finns glassen i stockholm, Haninge? skriver frågan här eftersom det verkar vara tät bevakning från alvestaglass´sida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom verkar ha tagit semester nu! Men du kan hitta återfärsäljare här: http://www.alvestaglass.se/kopglass.html (ICA Maxi Haninge verkar ha deras glassar i sortimentet).

   Radera
 8. Hur mycket äter man? Som efterätt? Fik med gästerna, utan att det blir fel:(
  Är på min tredje vecka nu och kan inte riktigt detta än :)
  Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man är i början, som du är, så är det troligtvis enklast om man håller sig borta helt från "sötsaker". Sen när man hållit på ett tag och fått en känsla för LCHF så kan man "fuska" lite med till exempel glass.

   Radera