söndag 20 maj 2012

Zucchinisallad



Ursäkta några dagars bloggtystnad. Vi har varit på landet sedan i onsdags och där finns inget internet. Inte ens möjlighet till internet faktiskt. Men det är antagligen bra att vila från datorknappande några dagar ibland, även om det känns lite underligt. Vi har dock lagat mycket mat som vi kommer publicera under veckan.

Till exempel gjorde vi äntligen en falsk potatissallad på zucchini. 

Gör den gärna några timmar i förväg och ställ kallt i väntan på servering.

Vi serverade zucchinisalladen med rostbiff och lite grönsaker. Det var fräscht och gott.

Zucchinisallad 2-3 port
2 zucchini
1/2 purjolök
dressing
1 1/2 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
1 msk kapris
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Skär purjolöken i halvcentimeter tjocka slantar.

Skär zucchini i drygt 1 cm tjocka slantar. Dela varje slant i fyra delar.

Koka zuccinin i 2-3 minuter. Häll av vattnet och låt svalna.

Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Blanda dressingen med zuccinin och purjolöken.

Ställ kallt i minst en halvtimme, men gärna flera timmar.

1 kommentar:

  1. Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
    Ha en härlig kväll!
    Kram, Lisa

    SvaraRadera