söndag 6 maj 2012

Sambalspett


Igår grillade vi igen och det blev kyckling ingen. Dock gjorde vi en lite hetare marinad med sambal oelek.

Men vill man inte ha kyckling så går detta recept bra att göra med tillexempel fläskfilé.

Vi hade bland annat fetoströra, våriga grönsaksspett och stekt halloumi till.

Sambalspett 4 port
1 kg kycklingfilé
marinad
2 msk sambal oelek
saften från 1-2 lime
4 pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Dela kycklingen i mindre bitar som lämpar sig att trä upp på spett.

Blanda samtliga ingredienser till marinaden och låt kycklingen marinera i minst en halvtimme gärna några timmar.

Trä upp på spett och grilla runt om.



3 kommentarer:

  1. Verkligen och det är superenkelt att laga själv. :-)

    Koka bara ihop röd chili med vinäger, salt och lite råsocker eller följ receptet här:

    http://www.fettdieten.se/content/klassisk-sambal-oelek

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är väl nästa steg. Vi har dock inte kommit riktigt dit än. Sen är det ju så billigt att köpa färdigt :-)

      Radera