söndag 13 maj 2012

Räkpaj med feta och koriander LCHF

Koriandern har växt sjukt bra i vår hydroodling, så det var verkligen dags att göra något av den. Detta sammanföll med sjukt billiga räkor och likaledes förhållandevis billig ekologisk fetaost i en av de lokala livsmedelsbutikerna. Sagt och gjort, det fick bli en räkpaj!

Räkpaj med feta och koriander LCHF 3 port
1 kg räkor med skal
1 fetaost
rejält med färsk koriander
1-2 msk nypressad citronsaft
1 pajskal LCHF
1 sats äggstanning LCHF

Gör så här:
Gör pajskalet och klä en pajform. Ställ kallt i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter 200 grader varmluft.

Skala räkorna. Smula fetosten grovt. Fördela i det förgräddade pajskalet.

Blanda äggstanningen tillsammans med koriandern och citronsaften. Häll över räkorna och fetaosten.

Grädda i 175 grader varmluft i 20-25 minuter.

Låt svalna lite. Servera gärna med en sallad.

3 kommentarer:

  1. Oh, vad gott det låter! Det här måste testas!
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Spännande att ha räkor i paj, det har jag aldrig testat. Låter väldigt gott i alla fall.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig och inspirerande lchf rätt. Lchf när det är som bäst :)

    SvaraRadera