torsdag 3 maj 2012

Månadens fråga april 2012: Vad saknar du mest/kommer du att sakna när du äter LCHF?

När vi funderade på vilken fråga vi skulle ha i april så kom vi på att vi var nyfikna på vad ni saknar/tror ni kommer att sakna mest när ni äter LCHF.

Och som helt ohotad etta kom bröd (32 %) och det håller vi nog med om. Men saknaden har blivit mindre ju fler LCHF-bröd vi har hittat som är bra.

Tvåan var inte heller så jätteförvånade, nämligen godis (13 %) Sverige kallas ofta landet lagom, men när det kommer till godis så är vi ett extremt land på alla sätt och vis. Det har verkligen gått upp för en när man äter LCHF. Man ser liksom ännu tydligare hur sockerzoombiesarna trängs vid lösgodishyllan numera. Vi saknar dock inte lösgodiset. Vi unnar oss dock en och annan bit mörk choklad och man kan ju göra goda praliner som inte höjer blodsockret.

På tredje plats kom pasta (9 %). Här tror vi mer att det är latmasken eller snåljåpen som visar sig. Pasta är enkelt och billigt att laga. Man kan dock göra LCHF-pasta som funkar bra, speciellt i lasagne.

Som delad fyra (7 %) kom Sveriges nationalgrönsak (tyvärr) potatis och nationaldrycken öl. Öl har vi aldrig varit så förtjusta i så det saknar vi inte. Potatis, och då helst som gratäng, kan det hända att vi känner oss sugna på.

På sjätte plats (6 %) kommer det som förvånar folk mest att man väljer bort, nämligen den heliga frukten. De flesta tror att frukt är nyttigt. Visst finns det också nyttigheter i frukt, men frukt innehåller ju  ganska mycket socker. Gott är dock frukt och man kan äta det någon gång om man har lust, men då som godis. Det gör vi. På delad sjätte plats kom glass. Det går utmärkt att göra LCHF-riktig glass själv, vi har dock inte någon glassmaskin. Men en riktigt bra chokladparfait har vi fått till.

Kakor och "inget" fick vardera 3 %. Övriga alternativ fick sammanlagt 5 %.

256 svarade på enkäten.

1 kommentar: