söndag 27 maj 2012

LCHF-marsipan

Lättgjord och bra LCHF-ersättare för marsipan eller mandelmassa. Kan färgas in om man så önskar.

LCHF-marsipan
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl sukrin melis
1/2 äggvita
2 msk vispgrädde

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marsipanen

Förvara kallt.

4 kommentarer:

  1. Hej, tänkte baka din rabarberpaj idag, och då behöver jag den här också. Är en nybörjage i köket så nu undrar jag hur får jag en halv äggvita? Hur jag får en äggvita, det fixar jag (tack till Tupperware). Hittade nyligen hit och familjens lchf-mat blev igen lite mer varierande! TACK!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, och tack för din kommentar!

      man tar helt enkelt en hel äggvita, vispar den lite (så den inte hänger ihop) och sen häller man av hälften.

      Mvh
      Henrik, AlltomLCHF.nu

      Radera
    2. Haha! Oj vad svårt jag tänkte - med sked till 2 skålar och allt... TACK! Nu blir det paj! (och som lunch tacopaj!)

      Radera
    3. Ibland krånglar man till det lite onödigt:-). Även vi.

      Radera