måndag 21 maj 2012

Laxfilé med ädelost och bacon



Det här receptet, som vi inspirerades till från GI-bilaga i en av kvällstidningarna, var väldigt enkelt och gott. 

För att få till ett lyckat resultat är det viktigt att man hittar bra lax. Vi serverade blomkålsmos till.

Laxfilé med ädelost och bacon 4 port
4 portionsbitar laxfilé eller motsvarande hel bit
150 g kvibille gräddädel eller annan ädelost
1 paket bacon
50-100 g valnötter
salt
nymald svartpeppar
smör till stekning

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg laxen i en smord ungsfast form eller på en plåt.

Skiva ädelosten och lägg på laxbitarna. Salta och peppra.

Sätt in i ugnen i drygt 15 minuter.

Skär eller klipp baconen i mindre bitar och knaperstek. Hacka valnötterna.

Servera laxen med valnötter, bacon och blomkålsmos.

1 kommentar:

  1. Ej det var da en lækker kombination med laks og bacon, det har jeg ikke prøvet før. Super lækkert!

    SvaraRadera