tisdag 22 maj 2012

Kycklingrullader med italienska smaker


Kycklingrullader med italienska smaker 4 port
800 g kycklingfilé (helst 4 st)
10 soltorkade tomater i olja
2+1 dl riven parmesanost
2 dl färsk basilika
salt
nymald svartpeppar
1/2 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
1 msk koncentrerad kycklingfond
4 dl vispgrädde
smör till stekning

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Banka ut kycklingfiléerna. Salta och peppra.

Strimla de soltorkade tomaterna och hacka basilikan. Blanda med 2 dl av parmesanosten och lägg röran mitt på kycklingfiléerna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn kycklingen runt om i smör. Lägg filéerna i en mindre ungsform.

Bland ihop vin, dijonsenap, vispgrädde, 1 dl parmesanost, kycklingfond, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.

Ställ in kycklingen i ugnen i 20-25 minuter.

1 kommentar:

  1. Oh, vad gott! Parmesan, kyckling och soltorkade tomater är ju så bra ihop! :)
    Ha en fin kväll
    //Lana

    SvaraRadera