söndag 27 maj 2012

BBQ-kycklingspett LCHF


Idag är det som bekant mors dag och därför bjöd vi in barnens mormor på lite eftermiddagsgrillning på altanen.

Vi kände att vi kört fast lite med våra sambalkycklingspett (även om dom är väldigt goda). Så idag testade vi Björn Ferrys och Catherine Schücks LCHF-Glaze och Chili-barbeque-sås. Vi drog dock ner på kolhydraterna i båda recepten, men det bör man göra med många av recepten i den boken…

Gott och enkelt blev det hur som helst. Vi gjorde även tzatziki och en capresesallad.

Till erfterrätt gjorde vi rabarbersmulpaj igen, men denna gång hade vi även hallon i. Det blev godare, med en mer naturlig sötma.

BBQ-kycklingspett LCHF 4 port
1 kg kycklingfilé
Glaze
1/2 dl olivolja
1 msk soja
1 msk vinäger
1/2 dl tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong
1 msk dijonsenap
1/2 tsk sukrinmelis
1 tsk chilipulver

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser.

Koka ihop i ca 10 minuter.

Låt svalna. 

Skär kycklingen i lagom stora bitar och trä på spett.

Pensla med glazen både innan grillning och någon gång under grillningen.

BBQ-sås LCHF
1 1/2 dl krossad tomat
1/2 dl stark chilisås
1/2 tsk mald koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 tsk worcestershiresås
1 tsk chilipulver

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser.

Koka ihop i ca 10 minuter.

Kan serveras både varm och kall.

1 kommentar:

  1. Så roligt med recept på spännande lchf rätter.

    SvaraRadera