måndag 21 maj 2012

Baconlindad briekyckling

Idag blev det överraskande vård av barn och således improviserad matlagning. Nöden är dock uppfinnigarnas moder. Vi hade kycklingfilé, bacon och brie hemma. Av det blev det en väldigt LCHF och saftig och god rätt. Till kyckligen åts upptinat överblivet blomkålsris.

Baconlindad briekyckling 4 port
4 kycklingfiléer
2 paket bacon
150-200 g brie
salt
nymald svartpeppar
smör till stekning

Gör så här:
Platta till kycklingfiléerna med en köttklubba. Skär skivor av brien och lägg på kycklingfiléerna. Salta och peppra.

Vik ihop filéerna och linda med bacon. Fäst eventuellt med tandpetare. Salta och peppra även på utsidan.

Bryn filéerna i smör och grädda sen klar i ugn 175 grader (tar ca 15-20 minuter).


2 kommentarer:

  1. Jag uppskattar verkligen er blogg! Den är perfekt om man behöver lite ny inspiration, och det behöver jag ganska ofta. ;) Tack ska ni ha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod och tack för att du tackar!

      Radera