måndag 2 april 2012

Vitlökssmör

Ett mycket gott smör till kött, med den klassiska smakkombinationen vitlök, persilja och citron. Att ha vitlöken i smöret istället för hetta upp det med den övriga maten gör att smaken bevaras på ett helt annat sätt.

Vitlökssmör 4-6 port
200 g osaltat smör
4-6 klyftor vitlök
2 msk hackad persilja
2 msk pressad citron
1 tsk worcestersås
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Pressa vitlöksklyftorna och blanda med smöret och de övriga ingredienserna.

Förvara kallt i väntan på servering.

4 kommentarer:

  1. Mmm... vad gott det låter! Ska absolut fixa kryddsmör till kommande helger, speciellt nu med tanke på att jag provar nolla kolhydrater!
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vill man köra strikt eller tom fakir så har man inte mycket val. Då måste man sätta i sig smör och kryddar man smöret så går det betydligt enklare, mer varierat och betydligt godare.

      Radera
  2. Svar
    1. Finns i smörhyllan.

      Men man kan ta normalsaltat smör om man har lust med det, och då inte ta i något extra salt. Men vi upplever det som att det blir en godare sälta om man man sköter hela saltningen själv. Men det kan vara inbillning.

      Radera