lördag 7 april 2012

Påsktårta LCHF



En god och mäktig chokladtårta, som passar bra till påsk eller andra högtider. Man orkar bara en liten bit, vilket är tur eftersom den innehåller en del kolhydrater.


Servera med lättvispad grädde och gärna kaffe.


Påsktårta LCHF 10-12 port
Kladdkakebotten 
4 ägg
175 g mörk choklad 70%
200 g osaltat smör
1/2 dl sukrin
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk mandelmjöl 
Chokladtryffelglasyr
125 g mörk choklad 70%
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk sukrin
25 g osaltat smör
LCHF-marsipan till dekorationer
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 äggvita
1/2 dl sukrin melis
2 msk vispgrädde
karamellfärg


Gör så här:
Kladdkakebotten: Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Smält smör och choklad på låg värme.

Vispa ägg, sukrin och vaniljpulver luftigt. Tillsätt mandelmjölet.

Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund till.

Häll smeten i springform ca 24 cm i diameter och grädda i 9-10 minuter.

Låt stå kallt någon timme.

LCHF-marispanen: Blanda alla ingredienser till marsipanen och färga till önskad kulör.

Glasyr: Koka upp grädden och sukrinet och ta från plattan. 

Bryt chokladen i bitar och smält chokladen i grädden. Lägg i smöret och rör tills det smält och smeten blivit blank. 

Ställ i kylskåpet tills tryffeln har halvstelnat. 

Bred tryffeln över tårtan och dekorera med marispankycklingar eller något annat valfritt. 

Låt tårtan stå kallt tills tryffeln stelnat.

4 kommentarer:

  1. Åh, vilken fin påsktårta. Den låter väldigt god också. Glad påsk!

    SvaraRadera
  2. Vilken vacker tårta!!
    Önskar jag hade tålamod att göra en...

    Glad fortsättning på påsken!

    SvaraRadera
  3. Tårtan ser så smaskig ut! Receptet bokmärkes till alla kommande födelsedagsfirande! :)
    Ha en fin måndag!
    //Lana

    SvaraRadera
  4. @Erika:
    Tack! Den var väldigt god. Hoppas din påsk också var bra!

    @ Janna:
    Tack. Så värst mycket tålamod krävde inte denna tårta. Hoppas även din påsk också var bra!

    @Lana:
    Tack. Ha en bra tisdag!

    SvaraRadera