söndag 15 april 2012

Omelettrulltårta med rökt lax



Festlig remake på LCHF-favoriten omelett. Passar både som lunch och som buffé. Servera gärna med en sallad.

Omelettrulltårta med rökt lax 3-4 port
8 medelstora ägg
3 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1/2 burk Cantadou pepparrot
drygt 1 dl creme fraiche
färsk persilja
färsk dill
färsk gräslök
rökt lax i skivor

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg, vatten, salt och peppar. Häll blandningen i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 8-9 minuter.

Hacka örterna och strö ut på ett smör- eller bakplåtspapper.

Stjälp upp omeletten på örterna och låt svalna.

Blanda Cantadou och creme fraiche och salta och peppra lite och bred ut på omeletten. Dela laxskivorna om de är stora och fördela på den utbredda färskosten. Rulla ihop som en rulltårta från kortsidan. Skär upp i lagom bitar.


2 kommentarer:

  1. Oh, det låter såååå gott! Det receptet bokmärker jag på en gång! Ska försöka bara anpassa det till mejerifritt... Det måste väl gå?
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Det där lät otroligt gott. Spar receptet direkt. :-)

    SvaraRadera