fredag 13 april 2012

Krämig örtkyckling i ugn





En härlig fredagskyckling med massor av smak. Har man inte rosmarin så kan man ta färsk eller torkad dragon istället. Vi serverade kokt och smörslungad brysselkål till.

Morötterna bör man utesluta om man är extra känslig mot kolhydrater.

Krämig örtkyckling i ugn  4-port
0,8-1 kg kycklingfiléer
ca 10 färska champinjoner
1-2 späda morötter
1 paket bacon
ca 10 steklökar
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 burk Cantadou färskost vitlök & örter
3 msk hackad färsk rosmarin
2 msk hackad färsk persilja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
smör till stekning

Gör så här:
Strimla och knaperstek baconen. Kvarta och stek champinjonerna i smör. Slanta och stek morötterna i smör. Skala och stek lökarna i smör.  Lägg allt i en stor ungsfast form. 

Stek kycklingen i smör (dela filéerna om de är väldigt stora). Lägg kycklingen i formen, salta och peppra och strö över örterna.

Sätt ugnen på 190 grader varmluft eller 225 vanlig.

Blanda cantadou, vispgrädde och creme fraiche i en kastrull och låt såsen puttra ihop några minuter. Häll över såsen över resten av ingredienserna i formen.

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

1 kommentar:

  1. Vilka härliga färger! Denna kyckling är t o m god att "äta med ögon"!
    Ha en fin helg! :)
    //Lana

    SvaraRadera