torsdag 5 april 2012

Kapris- och dillsill

Nu har vi testat att göra vår första sill sedan vi började med LCHF. Den smakade väldigt gott redan när den precis var ihoprörd, och får den stå någon dag blir den säkert fantastisk. Vi tänker äta den vid en påskbuffé på lördag.

Inlagd sill är inte direkt korrekt LCHF, men såvida man inte har ett helt okontrollerbart sockerberoende så kan man ta en bit eller två utan att det gör någon större skada.

Kapris- och dillsill 1 burk

230 g femminuterssill (avrunnen vikt)
3/4-1 dl grovhackad kapris
3 msk finhackad dill
1/2 dl majonnäs
3/4 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser.

Låt sillen dra minst ett dygn innan den serveras.

Håller knappt en vecka i kylen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar