tisdag 3 april 2012

Färsbiffar LCHF

Man kan laga avancerad mat som är LCHF, men en klar fördel med LCHF är att väldigt enkel mat kan vara LCHF, som till exempel dessa saftiga färsbiffar. Har man gjort kryddsmöret, vi serverade med vitlökssmör, i förväg så är maten på bordet på 20-30 minuter.

Färsbiffar LCHF 4-6 port
1 kg blandfärs
1/2 dl vispgrädde
2 ägg
1-2 msk konc kalvfond
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 garder varmluft/200 grader vanlig.

Blanda färsen och övriga ingredienser. Forma ca 12 platta biffar.

Bryn biffarna i smör på hög värme i en stekpanna.

Lägga de brynta biffarna i en ungsfast form.

Stek klart biffarn i ugnen. Det tar ca 15 minuter.

Servera med kryddsmöret och grönsaker.

4 kommentarer:

  1. Köttfärsrätter är så gott. Biffar var länge sedan jag gjorde, det är nog dags nu.

    SvaraRadera
  2. Håller med Erika, det är så gott med köttfärsrätter! Biffarna ser så smaskiga ut! Fin bild!
    Ha en fin onsdag!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Ja visst är färs av olika djur bland det bästa som finns. Prisvärt och så variationsrikt ...
    Vår favorit på grillen är faktiskt just färsbiffar (keftedes), gärna av lammfärs om jag får bestämma.

    = )

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Erika: Ja, det är så gott och blandfärs blir ju alltid bra och LCHF. Vi gör det inte heller så ofta vilket man ångrar varje gång man gör det.

      @Lana: Ha en bra onsdag du med!

      @Maria: Jag älskar också lammfärs, det har mer smak. Men till vardags blir det blandfärs!

      Radera