måndag 9 april 2012

Färdkost: LCHF på IKEA!

Idag skulle vi fara hem från Skåne till Sollentuna. Vi hade inte gjort någon matsäck utan litade på de tips som sa att IKEAs restaurang hade ett bra LCHF-alternativ.


Vi åt deras Kycklingfilé med pommes frites, ratatouille och bearnaisesås. Men tog såklart bort pommesen och fick lite mer ratatouille. Och det var faktiskt klart bättre än vi hade förväntat oss, nu hade vi såklart om sanningen ska fram inte så jättestora förväntningar, men detta är helt klart en av de bättre nödlösningarna framörallt om man ser till priset. Bäst var själva ratatouillen. Vi kommer äta detta igen när nöden inte har någon lag.

10 kommentarer:

 1. den maträtten tar jag alltid när jag är tvungen att äta på IKEA!
  Ha en fin kväll!
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna var klart godare än den där lowcarb-burgaren på Max. Vi kommer äta detta igen när vi är lata/stressade.
   Ha en bra dag!

   Radera
 2. Vilken fantastisk bra blog!!! Otroligt bra recept, jag kommer hämta jättemycket inspiration från er till vår mat!!! Ser direkt på recepten att de kommer passa oss som handen i handsken, tack, tack, tack!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vilket beröm, vi rodnar lite :-)

   Radera
 3. Bra tips! jag brukar vara så tidig att jag tar frukosten med äggröra:)

  SvaraRadera
 4. Vilket kanontips. Ser jättegott ut!
  Ha det så gott/Anna

  SvaraRadera
 5. Dom få gångerna jag äter på IKEA så blir det alltid denna rätten för min del. Fast nu sist fick jag betala 15 kronor extra för att få lite mer ratatouille, fast jag uteslöt pommesen :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var taskigt! På IKEA i Linköping var det inte några problem.

   Radera
 6. Tyvärr var jag med familjen på IKEA för att äta nu i helgen och min tanke var just att äta nämnda måltid. Men dum om min förvåning, då jag frågade om sockerinnehåll blev svaret: socker i ratatouillen, socker i kotletten och druvsocker på kycklingfilén :( Så familjen åt middag och jag drack en kopp kaffe...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist, det är säkert så som du säger. Dessvärre är det nog så med det mesta man inte lagar själv från grunden. Det kan dock inte varit så mycket vitt gift i detta, för ingen av oss kände sig konstig efter att ha ätit detta.

   Radera