fredag 6 april 2012

Chokladbollar LCHF

Goda chokladbollar med bara lite kolhydrater i. Passar till både till fika, fredagsmys eller kaffet efter maten. Vi tänker ha dem till påskbuffén på lördag.

Chokladbollar LCHF ca 25 st
4 dl hasselnötsmjöl (finns i välsorterade matvarubutiker, hälsokostbutiker och på nätet)
75 g osaltat smör
1/2-1 tsk vaniljpulver
2 msk kakaopulver
2 tsk starkt kallt kaffe
2 msk kokosolja (finns i hälsokostbutiker och på nätet)
1/2 dl sukrin melis
kokosflingor till dekoration

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser.

Rulla till bollar och rulla bollarna i kokosflingor.

Förvara kallt.

8 kommentarer:

  1. Låter väldigt gott! Funderar på att göra sådan till mina barn, men ersätter sukrin med kokospalmsocker... Bra alternativ till allt godis! :)
    Glad Påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kokospalmsocker har vi aldrig testat, låter spännande. Glad påsk på dig med.

      Radera
  2. Ser smarrigt ut, Glad Påsk på er, hoppas ni får en fin helg !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vädret i Skåne är under all kritik. Men det är e bra ursäkt för att vara inne och äta och mysa.

      Radera
    2. Glad påsk på dig med och hoppas ni har bättre väder norröver!

      Radera
  3. Det var riktigt goda! Dock använde jag mandelmjöl.. :-) Hittade inte hasselnötsmjöl ~

    Tack så mycket för receptet, äntligen kan jag äta ngt slags fika igen :-)

    SvaraRadera
  4. Har du provat att använda stevia istället? Hur är det att baka på i så fall?

    http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/ledig-dag.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Till just de här gissade vi att sukrin skulle passa bättre. Men det kan såklart vara så att en kombination av sukrin och stevia är allra godast.

      Vi var dock nöjda med resultatet.

      Radera