söndag 15 april 2012

Arrakspraliner LCHF


Smarrigt och snyggt LCHF-godis, som man lätt svänger ihop på en kvart. Passar till kaffet, eller som jul- eller påskgodis.

Arrakspraliner LCHFca 20
2 dl mandelmjöl
2 msk sukrin melis
1/4 krm stevia
2 msk vispgrädde
några droppar arraksessens
75 g mörk choklad, 70 %
valnötter till dekoration

Gör så här:
Häll mandelmjöl, sukrin och stevia i en skål. Blanda ordentligt. Tillsätt vispgrädden och rör till en jämn massa. Droppa i arraksessens till önskad smakstyrka. Rulla ca 20 kulor.

Smält chokladen över vattenbad.

Doppa kulorna i chokladen. Använd gärna en gaffel. Lägg dem sedan i knäckformar. Dekorera med en liten bit valnöt på varje pralin. Låt stelna i kylskåp. Äter man inte upp dem direkt så bör de förvaras i kylskåp.

2 kommentarer:

  1. ojojoj så fina och så gott! kanske kan byta grädden mot lite kokosmjölk, kokoskräm.. tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det går säkert utmärkt att byta till det mesta, bara det är fuktigt (och gott).

      Radera