lördag 24 mars 2012

Prosciuttolindade kycklingspett


Vi är inte vintergrillare. Vi väntar tills det blir vår innan vi grillar.

Men idag var det dags. Vi körde vår klassiker prosciuttolindade kycklingspett.

Detta har vi grillat många gånger och vi har varit nöjda varje gång. Chèvremousse är gott till.

Vi hade även stekt halloumi och en tomat- och löksallad till.

Prosciuttolindade kycklingspett 4-5 port
1 kg kycklingfilé
4 msk japansk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
1 msk sambal oelek
100-150 g inte för tunt skivad prosciutto

Gör så här:
Blanda soja, vinäger, citron och sambal till en marinad.

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.

Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse tillsammans med marinaden.

Låt marinera i minst en timme.

Trä upp filéerna på grillspett av metall eller träspett (som legat i blöt i minst en halvtimme).

Linda prosciutton runt kycklingfiléerna.

Tänd grillen och vänta på perfekt glöd (tar minst en halvtimme)

Grilla spetten 3-5 minuter per sida tills de är helt genomgrillade.

4 kommentarer:

  1. Hej Hej!
    Hittade hit när jag sökte på LCHF och tyckte din blogg verkar jätte bra!
    Hoppas du tycker att det okej att jag följer dig.
    Mvh /Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tack för berömmet och går såklart bra!

      Radera
  2. Vad gott! Det receptet ska absolut bokmärkas till framtida grillkvällar! :)
    Ha en fin söndag!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Tack för allt du delar med dig, så otroligt många bra idéer! Precis den inspiration jag behöver! :)

    SvaraRadera