fredag 2 mars 2012

Nya ostar

Eftersom vi kände det som att vi höll på att fastna rejält i brie- och chévreträsket så bestämde vi oss för att prova lite nya ostar ikväll. Dessa inhandlade vi hos Bonne vie ost & deli i den lilla saluhallen i Sollentuna centrum. Deras sortiment bestod av ett 100-tal olika ostar. Vi valde tre av dessa.

De hade såklart riktig engelsk Farmhouse Cheddar, så den tog vi såklart. Äkta cheddar är något helt annat än den svenska piratkopian. Mer sälta och smakrikedom och den smälte liksom i munnen på ett härligt sätt.

Torta Catarina är en ost gjord på komjölk från Lombardiet som vi tog eftersom den skulle vara lite som taleggio, som vi gillar. Det stämde bra, fast Torta Catarina hade mer smakrikedom och var mjuk och krämig.

Sen lät vi expediten rekommendera en ost till och hennes val föll på Brillant-Savarin. En ost av brie-typ tillverkad av komjölk och grädde från Normandie. Den är skapad av ostmästaren Henri Androuët. Brillant-Savarin har en pikant gräddig smak och passar om man gillar brie men vill ta det till en ny nivå.

1 kommentar:

 1. gott med olika ostar! :)
  Nu ha jag lagt ut recept på Ryska oladji/plättar där man använder smetana både i smeten och till servering... jag har anpassat receptet till LCHF...
  Om du är intresserad av att laga dessa plättar/oladji kan du kika på receptet på bloggen...
  ha en fin helg!
  //Lana

  SvaraRadera