söndag 25 mars 2012

LCHF-våfflor


Idag är det som bekant våffeldagen. Detta firade vi med att göra ett nytt försök att göra mandelvåfflor. Det blev faktiskt en succé, de blev till och med lite frasiga och framförallt goda!

LCHF-våfflor 6 st
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
50 g smält smör+smör till pensling
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Gör så här:
Vispa ihop ägg och vispgrädde. Tillsätt fiberhusk och rör ner smält smör.

Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver. Rör ner i äggsmeten.

Hetta upp våffeljärnet och pensla det med smält smör. Glöm inte fälla ihop järnet en stund så det blir riktigt varmt efter penslingen.

Använd ca 1/6-del av smeten till varje våffla. Grädda dem gyllene.

Servera med vispad grädde och hallon.

5 kommentarer:

  1. De ser härligt goda ut! Jag passade också på att göra våfflor till frukost och njöt, så skönt när man har lite mer tid att göra en god frukost :-)
    Fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Vad gott det ser ut! Måste genast införskaffa mig våffelgärn... tank att jag inte ens har en... ;)
    Ha en fin måndag!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Dessa är sååå goda kylskåpskalla med smör och ost på. Perfekt till frukost!

    SvaraRadera
  4. Har inte testat att göra LCHF-våfflor men dessa såg verkligen härliga ut. Måste köpa ett våffeljärn.

    Ha en härlig dag/ Jimmie

    SvaraRadera
  5. Jag testade ditt recept i dag. Har aldrig tidigare ätit lchf-våfflor, men var nyfiken. Brukar äta våfflor en gång i veckan. Det är så gott!

    Jag gjorde halva satsen. Tre våfflor är alldeles lagom för mig. Jag lade till ett par teskedar björksocker. Åt med 2 dl vispad grädde och ICA:s "Gott liv" jordgubbssylt med mindre mängd socker och större mängd bär.

    De blev supergoda!!! Perfekta! Smälte i munnen. Och ja, lite frasiga blev de också.


    Det här ska jag göra om många fler gånger. Tack för ett riktigt bra recept!

    Marie

    SvaraRadera