söndag 4 mars 2012

Laxbiffar

Smakrika och snabblagade laxbiffar som vi serverade med grekiska grönsaker (utan fetaost) och god kall romsås.

Laxbiffar 6-8 portioner
800-1000 g laxfilé
1 röd lök
1 dl kapris
2 ägg
1 dl dill
1-2 tsk salt
nymald svartpeppar
smör och olivolja till stekning

Gör så här:
Hacka laxfilén ganska fint. Hacka löken fint. Klipp dillen fint.

Blanda laxfilén, rödlök, kapris, ägg och dill. Salta och peppra.

Forma 8 stora biffar. Stek dem i ett stekjärn ca 2 minuter per sida och stek sen klart i ugn ca 150 grader.

9 kommentarer:

  1. Lax är så gott! I alla möjliga kombinationer! :)
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara man tar sig i kragen och inte bara slösteker den (som vi gör för det mesta)

      Radera
  2. Ooooh, gillar't! Kan provas på sambon, som tycker LCHF mest verkar vara kött och smör (vilket iofs är gott).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Detta är en perfekt rätt till LCHF-skeptiker!

      Radera
  3. Jag älskar lax, det är så vansinnigt gott!
    Vi åt laxburgare förra veckan och det är kul att man kan variera laxen så mycket... då kan man äta det ofta. :-)
    Det låter gott med kapris i, det måste jag testa. Använder kapris alldeles för sällan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kapris passar bra i biffar av alla de sorter!

      Radera
  4. Jag hittate hit idag. Har ätit enlit LCHF i 2 veckor så jag är en riktig newbie :) Vilken FANTASTISK receptskatt jag hittade här hos dig. Skrivaren på jobbet har gått varm. Jag har läckra måltidsförlag för flera månader.

    Härtligt tack för din inspirerande blogg!!! Du är omsorgsfullt bokmäkt :)

    Annica i Borås

    SvaraRadera
  5. Verkar kanongott, detta ska jag prova! Är dock skeptisk till kapris men jag ska prova ändå ;)

    Dessa biffar brukar jag göra annars!
    500 g lax, 1 tsk salt, 1/2 tsk svartpeppar, citronskal från 1 citron, 2 dl grädde och 2 msk hackad gräslök.

    Lägg laxen i matberedaren, salta och peppra. kör till färs och har sedan i grädden lite i taget, ha i gräslöken och citronskalet. Låt stå kallt i kylen c:a 30 minuter.

    Forma sedan till biffar eller klicka ut direkt i stekpannan och tryck till lite med en sked. Stek i smör c:a 2 minuter/sida. Kanongoda är dessa!

    /Catharina

    SvaraRadera