onsdag 14 mars 2012

Krämig kycklinggratäng


Lättlagad kycklinggratäng som blev mycket god. Receptet är inspirerat av ett recept från Tasteline.

Krämig kycklinggratäng 4-5 port
1 kilo kycklingfilé
smör och olja till stekning
2 tomater
1 kruka färsk basilika
1/2 citron
3-4 msk dijonsenap
4 dl vispgrädde
3-4 vitlöksklyftor
3 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
2-3 dl riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Putsa kycklingfiléerna och bryn dem i smör och olja. Lägg över i en ugnsfast form.

Skiva tomaterna tunt och lägg dem på kycklingen. Repa av basilikabladen och hacka dem. Strö basilikan över tomaterna. Pressa över citronen.

Vispa ut dijonsenapen i grädden. Pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och toppa med ost.

Gratinera i 25-30 minuter. Låt svalna lite innan servering.

5 kommentarer:

  1. Alltid gott med kyckling! :)
    Ha en fin kväll! :)
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kyckling är räddaren. Det är sjukt billigt, barnvänligt (jag stekte deras separat och serverade med ren creme fraiche) och lättlagat.

      Ha en underbar kväll du också!

      Radera
  2. Mums, ser både gott ut för öga och för gom ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väldigt gott, presentationen lämnar dock lite övrigt att önska. men det är svårt att servera sådana här rätter snyggt. Det är nog inte ens meningen att det ska gå :-)

      Radera
  3. Det ser jättegott ut. Har sett det receptet sen länge men inte gjort det än .. Blir av snart!
    = )

    SvaraRadera