torsdag 29 mars 2012

Ingefärsmarinerad kyckling med kryddsmör


Ingefära är en favorit och eftersom vi hade det hemma passade vi på att göra en marinad på det. Dessutom gjorde vi ett kryddsmör med ingefära, lime och lite egenodlad koriander. Det hela blev perfekt LCHF med en lätt asiatisk touch.

Ingefärsmarinerad kyckling med kryddsmör 4-5 port
1 kg kycklingfilé
Marinad
2-3 msk riven färsk ingefära
saften av 1 lime
1-2 msk kinesisk soja
1 dl olivolja
lite salt
Kryddsmör
200 g smör
2-3 pressad vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
skalet av 1 lime och saften av 1/2
1 msk hackad färsk koriander
lite salt
nymald vitpeppar

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser till kryddsmöret och rör om väl. Ställ kallt i väntan på servering.

Blanda samtliga ingredienser till marianden.

Dela kycklingen i mindre bitar och lägg dem i marinaden. Rör runt ordentligt och låt marinera i minst 30 minuter.

Sätt ugnen på 180 grader varmluft/200 grader vanlig.

Bryn kycklingen i omgångar i en het stekpanna med smör.

Lägg i en ugnsfast form och grädda klart i ugnen i ca 15 minuter (innertemperaturen ska vara ca 70 grader)

Servera med kryddsmöret och till exempel kokt broccoli.

6 kommentarer:

  1. Smaskigt, vad gott det såg ut !!
    Ingefära är ju så gott ...

    = )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en klar favorit. Och bäst av allt, det ska ju vara så nyttigt också!

      Radera
  2. Har alltid en knöl med färsk ingefära i kylen, gott till allt:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har vi också, men de har en tendens att torka.

      Radera
  3. Jag har faktiskt aldrig gjort kryddsmör... men nu ska jag ta tag i det! :)
    Så gott det låter i ditt recept! :)
    ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är det på tiden, Lana!
      Men krydda det så det passar exakt den mat du ska ha. Ett enkelt med vitlök, persilja, salt och peppar är perfekt till kött. Ett med citron till fisk. Ja, du fattar :-) Perfekt LCHF är det hursomhelst.

      Radera