fredag 30 mars 2012

Fredagsmys LCHF: Salamilindad brie

Idag gjorde vi ett gott och enkelt fredagsmys. Vi skar brieost i skivor om ca 5 mm. De lindade vi sen med skivor av stark salami. Vi köpte en av våra favoritsalamis, spinata calabra, men det går bra att ta vilken god salami som helst.

5 kommentarer:

 1. Låter gott.. måste jag pröva. Har ju både brie och salami i kylen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då är det bara att köra!

   Radera
  2. sv: Ja, LCHF är mer accepterat som diet i Sverige än här. Jag går aldrig in på detaljer, säger bara att jag inte äter carbs (för det är folk helt ok med). Saker som profiber och fiberex har jag inte kunnat hitta, och creme fraiche finns bara i väldigt välsorterade butiker. Och ja, du kan få ALLT i diet form, dvs fat free och/eller sugar free. Det står FAT FREE på godis tex och folk tror väl att det är nåt bra. Annars är utbudet ungefär det samma som i sverige tror jag. Vi har massa ostar, färska korvar (utan tillsatser) och annat spännande att välja på :) Min man tror inte på LCHF och äter low carb low fat.. gissa vems mat som är godast ;) ?

   Radera
  3. Visst är LCHF mer accepterat av många i Sverige, men fortfarande är väldigt många emot. Väldigt få tror att vitt bröd, vanlig pasta, läsk osv är nyttigt. Men väldigt många tror att fullkorns/surdegsbröd, fullkornspasta, diet-läsk osv är nyttigt även här. Och många köper fortfarande lättprodukter även här. Men Atkins är väl rätt vanligt i USA och, som du säkert vet, på många punkter väldigt likt LCHF (lite beroende på hur strikt LCHF man kör).

   Lösgodiset borde förbjudas i lag. Och inte bara för att man blir fet och slö av det. Det krävs ju inte något geni för att räkna ut att många sjukdomar, till exempel vinterinfluensan sprids lätt just där.

   Pofiber är något vi gillar mycket som konsistensgivare, men det verkar bara finnas i Sverige och Finland. Dock väger paketen typ ingenting, så är du i Sverige någon gång eller får besök från Sverige så kan man ta med sig det i resväskan utan att riskera att behöva betala extra på flyget.

   Färska korvar utan tillsatser låter ju fantastiskt. Det får man nästan göra själv om man ska ha det här...

   Få din man att testa LCHF i två veckor och väga sig och känna efter hur han mår. Sen borde han vara med på tåget.

   Radera
 2. Smarrigt! Brie har jag alltid hemma, perfekt när man är sugen på något men inte hinner laga mat direkt. Ska absolut prova att linda salami runt, kan nästan känna hur gott det är bara genom att tänka på det. :-)

  SvaraRadera