tisdag 20 mars 2012

Currykyckling LCHF

Kyckling med currysås var nog antagligen den vanligaste "exotiska" rätten på svenska middagsbord i slutet på 70-talet och början på 80-talet när vi var små. Detta kan tyckas lite konstigt om man är ung idag, men det har verkligen hänt extremt mycket på den kulinariska fronten i Sverige sedan dess. Men idag testade vi att göra en LCHF-variant på currykyckling och det blev riktigt gott. Det tyckte till och med våra bortskämda barn :-).

Vi serverade med kokt broccoli, men även blomkålsris borde funka alldeles utmärkt.

Currykyckling LCHF ca 6 port
1,2 kg kycklingfilé
1 stor röd paprika
1 stor grön paprika
10-15 färska champinjoner
5 dl vispgrädde
1 msk curry
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 tsk sambal oelek
1 tsk gurkmeja
1 hönsbuljongtärning
salt
nymald svartpeppar
smör till stekning
ev. cashewnötter till serverigen

Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar och stek dessa i smör på medelvärme i cirka 5 minuter.

Strimla paprika, slanta purjolöken och kvarta champinjoner. Stek svampen först i torr panna och sen när vattnet kokat ur så tillsätter man smör och steker en stund till. Bryn paprika och purjolök tillsammans i smör en stund.

Häll i vispgrädden. Krydda med curryn, sambal, pressad vitlök, gurkmeja och smula i hönsbuljongtärningen.

Låt småkoka ett tag. Smaka av med salt, peppar och ev. mer curry.

Servera ev. med cashewnötter.

2 kommentarer:

  1. Mmm... vad gott det låter! Funderar att laga den rätten fast med kokosmjölk istället... då jag är känslig mot mejeriprodukter...
    ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ta gärna kokosmjölk istället, det blir rätten troligtvis bara godare av!
      Ha en bra dag!

      Radera