söndag 18 mars 2012

Chokladparfait LCHF

Perfekt LCHF-glass, som man inte behöver någon glassmaskin till. Receptet är för 2 portioner med det går lätt att anpassa till större sällskap.

Chokladparfait LCHF 2 port
50 g mörk choklad (70 %)
2 dl vispgrädde
2 msk sukrin melis
2 äggulor
1 krm vaniljpulver
1-2 msk pressad apelsin
1/2 gelatinblad

Gör så här:
Smält chokladen i en kastrull på låg värme och låt svalna.

Vispa grädden fluffig.

Vispa sukrin melis, vaniljpulver och äggulor kraftigt i ca 10 minuter.

Lägg geltainet i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Krama ur vattnet och smält det sen i någon matsked vatten i en kastrull på låg värme.

Rör ner grädden, den smälta avsvalnade chokladen och det smälta gelatinbladet i äggskummet. Rör ner den pressade apelsinen.

Häll upp i formar.

Ställ in i frysen tills parfaiten är helt genomfryst (tar ca 3-4 timmar).

Servera i formarna eller ställ formarna i lite hett vattnen en kort stund och vänd sen upp på tallrikar.

Servera med riven choklad och lättvispad grädde och/eller hallon.

1 kommentar:

  1. Holy moly! Jeg blir jo rent ulykkelig av at jeg ikke har sjokolade i skapet så jeg kan lage denne til dessert i dag. Denne er bokmerket. Neste søndag kanskje....

    SvaraRadera