söndag 11 mars 2012

Chokladmoussetårta med mandelbotten LCHF


Släktfödelsedagsmiddagen igår avslutades med en chokladmoussetårta med mandelbotten. Givetvis blir det några kolhydrater mer än önskvärt i en sådan här tårta, men är det fest så är det.


Chokladmoussetårta med mandelbotten LCHF 10 port
Botten
4 dl mandelmjöl
1 dl sukrin melis
1 dl vispgrädde
2 ägg
1 1/2 msk kakaopulver
Chokladmousse
200 g mörk choklad, 70%
3 äggulor
4 dl vispgrädde



Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. 


Blanda mandelmjöl och sukrin melis i en skål. Tillsätt grädden lite i taget och rör så att det blir som mandelmassa. Vispa i ägg och kakaopulver med elvisp. 


Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen på en springform 20-25 com i diameter. Bred ut smeten och grädda i ugnen 18-20 minuter. Låt tårtbottnen svalna något.


Smält chokladen över vattenbad. Lyft kastrullen från värmen och låt svalna. Rör ner en äggula i taget och tillsätt ca 1/2 dl grädde. Vispa resten av grädden och blanda med chokladen, lite i taget. Bred moussen över mandelbottnen. 


Ställ tårtan kallt, minst 3-4 timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.

4 kommentarer:

  1. Måste säga att ni verkligen är bra på att göra SNYGG mat! Allt ser superproffsigt och gott ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Gloria! Vi försöker, men ibland misslyckas vi med stylingen, men är det gott så lägger vi upp det ändå. Smaken är viktigast!

      Radera
  2. Så smaskigt! Vilken god tårta! :)
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera