onsdag 7 mars 2012

Chili Con Carne

Detta är en barndomsfavorit för oss båda och vi lagade den helt på frihand och det blev riktigt smarrigt. Guacamolen blir pricken över i och det som gör att rätten blir LCHF på riktigt.

Chili con carne
700-800 g nötfärs
2 gröna paprikor
1 gul paprika
2 mindre gula lökar eller 1 stor
3 vitlöksklyftor
15-20 färska champinjoner
1 burk krossad tomat
1 1/2 msk tomatpuré
3 msk stark chilisås
1 köttbuljongtärning (utan glutamat)
1/2-1 finhackad chilifrukt
1 1/2 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
1 msk chillipulver
salt
smör och olivolja till stekning
Till servering

Gör så här:
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i små klyftor. Skölj och skär champinjonerna i kvartar.

Fräs paprikan och löken i smör och olivolja. Lägg över i en stor gryta.

Stek champinjonerna och lägg i grytan.

Bryn köttfärsen i smör och lägg i grytan.

Häll i krossad tomat och 1 1/2 dl vatten. Smula i buljongtärningen. Tillsätt tomatpuré, chilisåsen, chilifrukten. Pressa i vitlöken och krydda.

Låt stå och puttra i 10 minuter.

Servera med guacamolen.

4 kommentarer:

  1. Visst är det gott! En av favoriterna här hemma fast nu var det länge sen vi åt det ..
    Nu blev jag sugen !
    = )

    SvaraRadera
  2. Mums, mums! Nu blev jag sugen på att laga denna rätt! :)
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Det var väldigt gott, med tanke på de enkla ingredienserna. Enda nackdelen med rätten är att den tar aningen långt tid att laga för en vardag.

    SvaraRadera
  4. Guacamole låter ju som att det passar perfekt till, det måste jag prova.

    SvaraRadera