torsdag 15 mars 2012

Baba Ganoush

Världens mest kända aubergineröra. Förekommer i de flesta länder i östra och södra Medelhavsområdet. Passar till lchf-bröd, grönsaker eller som sallad. Detta är recept på en lite sats.

Baba Ganoush 1 liten sats
1 aubergine, ca 300 g
2 vitlöksklyftor
1-2 msk tahini
2 msk pressad citron
1-2 msk olivolja
salt
nymald svartpeppar
färsk persilja

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Gör hål i aubergineskalet med en gaffel. Baka i ugnen i 30-40 minuter.

Låt auberginen svalna lite och skala den därefter.

Mixa aubergine med, tahini, citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra ett tag. Strö över persilja precis innan servering.


4 kommentarer:

  1. p.s ett bra alternativ till sötning.. agavesirap, lågt gi och naturligt

    SvaraRadera
  2. Vad gott! Jag älskar aubergine!
    Vad består tahini av?
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Mm gott.. Imorgon ska vi ha gäster och då ska jag bjuda på en liten Libanesisk buffé .. bl a Baba Ganoush.
    Älskar den maten !!
    = )

    SvaraRadera