söndag 5 februari 2012

Quiche Lorraine à la LCHF



Världens troligtvis mest kända matpaj, ja den är faktiskt mer känd än tacopajen. Tros härstamma från Lorraine i nordöstra Frankrike, den byter dock namn efter vilken ost man har i. Har man gruyère i så blir det en quiche vosgienne. Lägger man till lök så blir det en quiche alsacienne. Får man inte tag i emmentaler så kan man ta en vällagrad gréve.

Quiche Lorraine à la LCHF 3-4 port
Pajskal LCHF
Fyllning
3 ägg
150 g rökt skinka
2 1/2 dl riven emmentaler-ost
2 1/2 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
riven muskotnöt

Gör så här:
Gör pajskalet och klä en flack pajform och ställ kallt i minst en halvtimme.

Förgrädda i 200 grader varm ugn i ca 10 minuter.

Strimla skinkan och blanda med skinka, ost, vispgrädde och kryddor.

Grädda i 175 grader i 25-30 minuter tills pajen stannat och fått fin färg.

Servera med en krispig grönsallad, lite balsamvinäger och olivolja på salladen är gott om man tolererar sånt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar