måndag 27 februari 2012

Parmesanbroccoli

Gott tillbehör som vi fick inspiration till i Skaldemans senaste kokbok. Han hade dock inte skrivit några mått så vi fick gissa. Men det gick bra.

Vi serverade konjakskyckling till (kycklingfilé brynt i smör och sen kokt i konjak).
Parmesanbroccoli 4 port
2 stånd broccoli
3 dl vispgrädde
1-2 dl riven parmesan
1 vitlöksklyfta
25 g smör
salt
nymald peppar

Gör så här:
Skär broccolin i mindre buketter.

Häll i grädden och tillsätt smöret och låt koka upp.

Tillsätt broccolin och koka knappt 5 minuter.

Ta kastrullen av värmen och tillsätt osten och pressad vitlök. Salta och peppra och rör runt.

2 kommentarer:

  1. Vad gott det låter med konjakskyckling. Är inte så förtjust i konjak som dryck men i maten låter det mumsigt. Kul med fler tillbehör till maten, både broccoli och parmesan är gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konjak gör de flesta kötträtter lite godare! Men den konjak som man använder till matlagning VS/*** är inte så god att dricka. Man måste satsa på något dyrare då.

      Parmesanbroccolin var ännu godare idag när den gosat till sig i matlådan!

      Radera