tisdag 21 februari 2012

LCHF-semlor



Efter att ha gjort tre försök på lika många dagar så fick vill till härliga LCHF-kardemummabullar på mållinjen idag.

Dessa kardemummabullar gjorde vi LCHF-semlor av, som blev klart över förväntan.

LCHF-Semlor 6 mindre semlor
LCHF-kardemummabullar
5 små ägg

1/2 dl sukrin
50 g osaltat smör

1/2 dl vispgrädde

3/4 dl kokosnötsmjöl
3/4 dl mandelmjöl

1/2 dl fiberhusk 

2 tsk bakpulver

1 tsk nymalen kardemumma


LCHF-mandelmassa
1/2 dl mandelmjöl
2 tsk sukrin
1 msk vispgrädde
Till servering
Fast vispad grädde
Sukrin melis

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och sukrin poröst med elvisp.

Tillsätt smält smör och grädde, vispa.

Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta med en sil ner i smeten, blanda väl.

Låt svälla i ca 10 minuter.

Forma till 6 runda bullar med blöta händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna ordentligt.

Blanda ingredienserna till mandelmassan.

Skär av ett litet lock på bullarna och ta ut lite av inkrämet i bottnen. Lägg på skivad mandelmassa och rikligt med vispad grädde. Lägg på locket och strö på sukrin melis med hjälp av en sil.

3 kommentarer:

  1. Underbar och snygg blogg, ytterligare en ny favorit. Älskar att fynda guldklimpar :)

    SvaraRadera