måndag 6 februari 2012

Fiskpinnar LCHF


Ett fullt fungerande och gott recept på panerade fiskpinnar LCHF som vi fick inspiration till från bloggen ryska dockor.

Detta kommer garanterat bli en vardagsfavorit hemma hos oss och dubbelpanerringen med kokosflingor kommer säkert användas till olika recept framöver.

Vi serverade LCHF-mos, currydressing och citronklyfta till.

Fiskpinnar LCHF 4 port
400 g fryst torskblock eller motsvarande
ca 2 dl kokosnötsmjöl
3 ägg
100 g kokosflingor
salt
nymald svartpeppar
kokosolja till stekning

Gör så här:
Tina fisken och separera sedan filéerna.

Sätt ugnen på 175 grader.

Torka filerna med hushållspapper och dela dem i 2-3 bitar var.

Häll kokosnötsmjölet i en skål och blanda med salt och peppar.

Vispa upp äggen i skål nummer 2.

Häll kokosflingorna i skål nummer 3.

Börja med att vända filébitarna i mjölet, sedan i ägget och avsluta med att vända dem i kokosflingorna.

Stek i kokosolja på strax över medelvärme tills de fått färg och stek sedan klart i ugnen i ca 10 minuter.

Servera med LCHF-mos, en kall sås som passar till fisk och en citronklyfta som man kan pressa över fisken.

5 kommentarer:

  1. Haha... det åt jag idag. :-)
    Det var verkligen supergott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var det, t o m våra kräsna barn gillade det, och det tog inte många sekunder i betänketid när man sett det på hennes blogg tills man visste att man ville testa det.

      Radera
  2. Jag panerade fisk med mandelmjöl i går och det var också supergott, men får väl ta och testa detta också.

    /Anna

    SvaraRadera
  3. Mmm, låter och ser supergott ut !
    Det var ett bra tips, som ska göras inom snar framtid =)

    Tack!

    SvaraRadera