onsdag 15 februari 2012

Coleslaw

Vi älskar coleslaw. Det är en av de bästa salladerna. Dels för att den är härligt fet, men också för att den passar till så mycket och är så god. Den passar till grillat, hamburgare, kyckling, korv och lax. Man kan äta lite till frukost också. Ha alltid en bytta coleslaw i kylen!

Coleslaw blir bäst om den görs långt i förväg.

Coleslaw 4 port
1/2 litet strimlat vitkålshuvud (vi använder vår mandolin)
1/2 tunnt skivad gul eller röd lök
ev. 1 riven morot
1 1/2 msk dijonsenap
1 msk pressad citron
2 dl creme fraiche
1 1/2 dl majonnäs
nymald svartpeppar
lite salt

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och ställ kallt.

4 kommentarer:

  1. vad använder ni er mandolin till???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skivar vitkålen! (Köksredskapet mandolin alltså, inte instrumentet :-)

      Radera
  2. Gjorde precis denna. Jäkla så god den blev! Tack :) /marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu börjar vitkålen bli bättre igen!

      Radera