tisdag 7 februari 2012

Chai te LCHF

Innan vi började med LCHF brukade vi göra chai te ibland. Chai te har smaker som vi idag nästan tänker på som svenska, kardemumma, kanel, ingefära och nejlika, men som egentligen är väldigt exotiska. Idag testade vi att göra en LCHF-version av denna indiska dryck, och det blev mycket gott och passar bra en februarikväll.

Det osmaksatta teet  hittade vi i den lilla trevliga tehandeln Charabang i Hötogshallen.

Chai te LCHF 2 glas/koppar
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 hela kanelstänger
5 bitar (ca 1 cm stora) färsk ingefära
1 1/2 tsk hela kardemummakärnor
15-20 hela nejlikor
2 tesilar fyllda med osmaksatt starkt svart te
lite sukrin
1 dl grädde, vispad
malen kanel

Gör så här:
Häll vatten och grädde i en kastrull. Tillsätt kanelstänger, ingefära, kardemumma och nejlikor och koka i ca 15 minuter. Skumma av skinnet som bildas då och då.

Sila av vätskan i två glas och lägg i tesilarna och låt dra i ca 3 minuter.

Tillsätt sukrin och rör runt. Toppa med grädde och strö på lite kanel.

Njut!

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det var jättegott, och man sov jättegott :-)

      Radera
  2. Mums, detta måste jag testa!! Måste tacka för alla underbara recept, sen jag hittade hit har jag fått en massa nya favorit maträtter!! TACK!
    /Anna

    SvaraRadera
  3. Det måste jag ju testa. Älskar chaite. :-)

    SvaraRadera
  4. Såg farligt gott ut, jag älskar chai-te. Kul!

    SvaraRadera
  5. Tack för din kommentar.

    Det här så fantastiskt gott ut.

    SvaraRadera