söndag 8 januari 2012

Torsk på grönsaksbädd


Perfekt helgbetonad allt-i-ett-rätt som vi gjort många gånger. Och som man alltid mår bra på.

Torsk på grönsaksbädd 4 port
ca 1/2 vitkålshuvud
2-3 morötter
1 palsternacka
smör
5-6 bitar ryggfilé av torsk
2 dl creme fraiche
1 Cantadou vitlök och örter (eller liknade färskost)
ev. färsk persilja att strö på
salt
nymald svartpeppar
citron eller lime till servering

Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader varmluft eller 200 vanlig.

Strimla vitålen fint. Skala och riv morötterna grovt.

Stek grönsakerna i smör några minuter tills de mjuknat. Salta och peppra. Lägg grönsaker i en ungsfast form.

Fördela fiskfiléerna ovanpå grönsakerna. Salta och peppra.

Blanda creme fraiche med färskosten och bred blandningen över fisk och grönsaker.

Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter tills fisken är fast och genomstekt.

Strö ev. över persilja innan servering.

5 kommentarer:

  1. Perfekt med allt-i-ett. :-)
    Tack för tipset om varma mackor, det blev sånna till lunch idag.

    SvaraRadera
  2. @Erika
    Ja, vi såg det. Ditt bröd var dock mycket snyggare än vårt. Hur får du det så högt?

    @Elena
    Det var tom jättegott som matlådelunch idag!

    SvaraRadera
  3. Nu har vi ätit denna allt-i-ett-rätt.
    Det var riktigt gott! Jag hällde på lite grädde på botten och toppade dessutom med riven ost.
    Kul med något nytt när man snöar in på bara en fiskrätt.

    Mätt i magen tackar jag för receptet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för dina tips som säkert gjorde den ännu bättre!

      Radera