fredag 20 januari 2012

Tacopaj (LCHF)

När vi äntligen fick till ett bra pajskal förra veckan så öppnade det för nya recept. Först ut är den mest populära matpajen i hela Sverige: Tacopaj. Tacopaj kan göras på många sätt, men detta är vårt sätt. Lite extra allt liksom, men gott. Nästa paj blir nog Frankrikes svar på tacopaj.

Tacopaj (LCHF)
1 pajskal LCHF
Fyllning
500 g nötfärs eller blandfärs
1 klick smör
tacokrydda
1 dl vatten
1/2 grön paprika, skuren i mindre bitar
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 stor tomat, skivad
skivade marinerade jalapeños
3-4 dl riven ost, till exempel lagrad cheddar

Gör så här:
Gör pajskalet.

Bryn köttfärsen i smöret. Tillsätt tacokrydda i den mängd som önskas och vatten. Rör om.

Tillsätt den gröna paprikan.

Låt sjuda på svag värme 10-15 minuter. Rör om då och då.

Blanda crème fraiche med salt, paprikapulver och chilipulver.

Lägg nötfärsfyllningen i pajskalet.

Bred över crème fraichen.

Fördela tomatskivorna och jalapeños ovanpå crème fraichen.

Strö till sist över osten.

Grädda pajen 10-15 minuter i 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugn tills den fått fin färg.

2 kommentarer:

  1. Hi,hi... Jag har också bloggat om Tacopaj med nästan liknande recept på pajskal... Visst är receptet på pajskalet underbart? Jag kommer att använda det till alla möjliga fyllningar! Jag har hittat receptet hos Kostrådgivarna...
    trevlig helg
    Lana

    SvaraRadera