onsdag 11 januari 2012

Skaldemans svägerskas fyllda fläskytterfilé


Detta recept på fylld fläskfilé är hämtat ur Skaldemans nya LCHF-kokboken, som han snott av sin svägerska, lät urgott och som ett perfekt sätt att tillreda fläskytterfilé. Vår analys visade sig stämma. Vi serverade det med sallad, vitlökssås och champagne.

Skaldemans svägerskas fyllda fläskytterfilé 4 port
ca 800 g fläskytterfilé
Fyllning
8 marinerade soltorkade tomater
2 mozzarellaostar
3 msk pesto
1 dl färsk basilka
nymald svartpeppar
salt
parmaskinka

Gör så här:
Ansa och skär upp filén så att den går att rulla ut. Som en rulltårta fast baklänges. Eller gör helt enkelt en rejäl skåra om det verkar enklare. Salta och peppra på köttet.

Gör en röra av grovhackad marinerade soltorkade tomater, riven mozzarella, pesto, grovhackad basilka och svartpeppar.

Bred ut röran på köttet och rulla ihop, som en rulltårta.

Lägg ut parmaskinkan lite omlott på ett ark plastfolie, Lägg på köttrullen och rulla runt skinkan. Bind ihop med ett snöre.

Bryn i smör i en stor stekpanna.

Grädda klart i ugnen i 175 grader i ca 45 minuter tills innertemperaturen är 70 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar