onsdag 4 januari 2012

Shish Kebab


Goda och smakrika grillspett med smaker från Mellanöstern. Servera med myntayoghurt och libanesisk blomkål.

Shish Kebab 4 port
800 g bättre nöt- eller lammkött skuret i bitar
1 tsk malen kummin
2 tsk salt
1 tsk malen torkad ingefära
½ tsk malen kanel
En liten nypa mald kryddnejlika
2-3 klyftor finhackad vitlök
olivolja

Gör så här:
Skär köttet i bitar om ca 3 cm.

Blanda alla kryddor.

Pensla köttet med olivolja och strö på kryddorna och lägg allt i en plastpåse. Låt marinera i rumstemperatur i nån halvtimme.

Trä köttet på 4 grillspett.

Vi grillade det runt om på ett grilljärn i några minuter och stekte det sedan färdigt i ugn 225 grader. Men man kan såklart även grilla det på en utegrill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar