söndag 15 januari 2012

Räklasagne LCHF


Lasagne är en av de saker vi verkligen saknat sen vi började med LCHF. Men ikväll lyckades vi göra en räklasagne som inte många skulle kunna skilja från the real thing. Receptet på "pastan" är det som spridits på många LCHF-bloggar på sista tiden och som verkar härstamma från receptlchf.blogspot.com.

LCHF-pasta
4 ägg
1 1/4 dl eller ca 120 g philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggen poröst.

Tillsätt philadelphiaost och fiberhusk och vispa ihop.

Låt svälla i drygt 5 minuter.

Kavla ut smeten tunt mellan två bakplåtspapper på en plåt.

Grädda i ca 10 minuter.

Låt svalna och skär sedan lasagneplattor av degen.

Räklasagne LCHF 4 port
1 kilo räkor med skal
6 dl vispgrädde
400 g fryst hel bladspenat, tinad
1/2 citron, saften ifrån
1 liten purjolök
2 stora vitlöksklyftor
2 paket mozzarella, riven
1 fiskbuljongtärning (utan glutamat)
1 sats lasagneplattor enligt ovan
smör
salt
nymald vitpeppar

Gör så här:
Skala räkorna.

Sätt ugnen på 200 grader.

Slanta purjolöken och fräs den i smör tillsammans med den tinade spenaten och pressad vitlök. Salta och peppra.

Koka upp grädde tillsammans med pressad citron, fiskbuljongtärning och låt sjuda på svag värme tills såsen tjocknat något ca 10-15 minuter. Salta och peppra. Tillsätt en tredjedel av den rivna mozzarellan.

Smörj en ungssaker form med smör. Börja med att hälla lite sås i botten, lägg på spenatröra, varva sedan lasagneplattor, spenatröra, sås och räkor. Avsluta med lasagneplattor, sås och mozzarella.

Sätt in i ugnen och grädda i ca 20 minuter, tills den fått fin färg.

1 kommentar:

  1. Det ser riktigt gott ut! Det måste jag prova någon dag...

    SvaraRadera