lördag 28 januari 2012

Lime- och kokospannacotta med passionsfrukt


Idag fanns det stora, fina passionsfrukter på City Gross i Häggvik. Så vi bestämde snabbt att vi skulle göra en pannacotta med passionsfrukt.

Passionsfrukt är en utmärkt frukt som är mycket smakrik och inte så söt. Den har bara ca 7 g kolhydrater per 100 g.

Tips: Vill man göra det enklare för sig så låter man pannacottan stelna i glas, toppar med passionsfrukt och servera så.

Vi har lagt till ett gelatinblad i receptet nedan eftersom de vi gjorde blev aningen lösa.


Lime- och kokospannacotta med passionsfrukt 4 port
1 burk kokosmjölk (4 dl)
2 dl vispgrädde
saften från 1 lime
4 gelatinblad
1 tsk vaniljpulver
1-2 msk LCHF-socker
2-3 passionsfrukter till servering


Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.

Häll kokosmjölken och grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt limesaften och LCHF-sockret. Låt koka upp och ta sedan kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem med vaniljpulvret till blandningen. Rör runt  så att gelatinbladen löser upp sig. Häll upp i 4 portionsskålar. Låt svalna lite och ställ sedan in i kylen 4 timmar.

Vid servering:  Koka upp lite vatten i en vid kastrull. Sätt ner portionsskålarna en kort stund. Sätt en tallrik mot skålens öppning och vänd upp och ner. Halvera och gröp ur passionsfrukterna och fördela innehållet runt varje pannacotta.

5 kommentarer:

  1. Herregud vad det där såg gott ut!

    SvaraRadera
  2. Oj vilken bra idé ! Har inte testat det förut och det låter hur gott som helst, kanske provar till Alla hjärtans middagen, blir nog uppskattat av frugan :)
    Fina bilder oxå.

    SvaraRadera
  3. Mmm... det där såg otroligt gott ut. Måste testas!

    SvaraRadera
  4. Det var väldigt gott, men inte så sött, men det gjorde ingenting! (Vi använde den mindre mängden sötning.)

    SvaraRadera
  5. Härligt recept, det där ska jag definitivt se till att testa!
    Ett annat tips på smaksättning som jag tycker om att göra är att smaksätta pannacottan med rosenvatten som man kan köpa i mataffären, eller enkelt göra själv hemma med vatten och lite rosenblad. Det ger en alldeles krämigt och ljuvligt mjuk och söt smak, lite som Laudreés underbara macaron pétales de rose. Detta kan sedan toppas med limemarinerade jordgubbar eller jordgubbar au naturel.

    SvaraRadera