onsdag 4 januari 2012

Libanesisk blomkål


Ett nytt tillbehör som vi gissar kommer bli en favorit framöver. Receptet hittade vi på den utmärkta bloggen Leva med LCHF.

Libanesisk blomkål 4 port
1 stort eller 1 1/2 litet blomkålshuvud
2 ägg
1 halv citron
smör att steka i
salt

Gör så här:
Bryt eller skär blomkålen till mindre buketter.

Koka upp vatten och koka blomkålsbuketterna i ca 3-4 minuter.

Vispa upp två ägg i en mindre skål.

Låt blomkålsbuketterna rinna av i ett durkslag och doppa dem sen i äggröran.

Stek blomkålsbuketterna runt om rikligt med smör.

Pressa över lite citronsaft och salta.

3 kommentarer:

  1. Men så otroligt gott! Passade alldeles väldans bra till lammkotletterna med en tzatziki till.

    SvaraRadera