onsdag 18 januari 2012

Kycklingrullader på medelhavsvis

Lite lyxigare men ändå ganska snabblagad vardagsrätt. Man kan fylla kycklingfiléerna med nästan vad man vill som är gott, vi valde medelhavssmaker. Servera med något grönsakstillbehör, vi valde kokt brysselkål.


Kycklingrullader på medelhavsvis
1 kg kycklingfilé
salt
nymald peppar
smör
Fyllning
150 g fetaost
6 marinerade soltorkade tomater
2 msk pesto
Sås
1 1/2 msk koncentrerad kycklingfond
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
1/2 msk kinesisk soja

Gör så här:
Tunnskiva kycklingfiléerna.

Smula fetaosten, finstrimla de soltorkade tomater och blanda dem med peston.

Salta och peppra på filéerna och fördela fyllningen på dem. Rulla ihop till rullader. Trä upp hälften av rulladerna på två grillpinnar. Gör likadant med den andra hälften.

Stek rulladerna på båda sidor i smör i en stekpanna.

Blanda vattnet och den koncentrerade kycklingfonden. Häll detta tillsammans med vispgrädden över rulladerna.

Låt småkoka tills kycklingen är klar (ca 15 minuter).

Servera kycklingen med exempelvis kokt brysselkål.

3 kommentarer: