lördag 14 januari 2012

Kyckling Kiev LCHF


Varifrån Kyckling Kiev/Chicken Kiev egentligen härstammar är såklart omtvistat. Tre huvudspår finns: Moskva, New York, och såklart Ukrainas huvudstad. Det spelar dock ingen roll egentligen, utmärkt LCHF är det oavsett.

Egentligen kan man låta denna rätt vara som den är, men vi har bytt den vanliga panering mot en LCHF-variant. Det normala är dessutom att man friterar kycklingen, men då bildas ju transfetter, så vi brynte den i stekjärnet och stekte klart i ugnen.

Det svåra med Kyckling Kiev är att helt innesluta smöret i kycklingfilén. Ska man laga denna vid något viktigt tillfälle så gör man klokt i att provlaga den först.

Servera med en matig sallad.

Kyckling Kiev LCHF 4 port
4 stora kycklingfiléer
salt
nymald peppar
1 ägg
finriven parmesan
Kryddsmör
200 g normalsaltat smör, rumsvamt.
1 näve färsk persilja
1 msk torkad dragon
1/2 citron
nymald peppar

Gör så här:
Kryddsmör: Hacka persilja och pressa saften ur citronen.

Blanda samtliga ingredienser till kryddsmöret.

Forma fyra avlånga bitar. Ställ kallt i minst en timme.

Kyckling: Banka ut kycklingfilérna så tunnt det går utan att de går sönder.

Lägg en smörbit på varje filé och inneslut den helt i kycklingfilé. Fäst ihop med tandpetare eller steksnöre.

Lägg in filérna i kylen minst en timmer.

Vispa upp ägget i en lite skål.

Vänd filéerna i ägget och sen i den rivna parmesanosten. Salta och peppra.

Sätt ugnen på 200 grader.

Bryn kycklingfiléerna runt om i smör på hög värme.

Lägg dem i en ungsfast form och låt dem stekas klart i ugnen i 15-20 minuter.

Servera med en matig sallad.

5 kommentarer:

  1. Mums... det såg riktigt gott ut. Jag gillar det mesta med kyckling, så det härreceptet spar jag.

    SvaraRadera
  2. Mmm! Fristende! Dette tror jeg at jeg skal gjøre med kyllingfiletene jeg har liggende i frysen :)

    SvaraRadera
  3. Den blir väldigt saftig tack vare smöret. Det enda vi var besvikna på var utseendet.

    SvaraRadera
  4. Synes den ser fin ut jeg da :)

    SvaraRadera
  5. Jag hade lite tur när jag tog bilden :-)

    SvaraRadera