söndag 15 januari 2012

Halloncheesecake LCHF


Fantastiskt smarrig och fräsch halloncheesecake, där sötman blir utan bismaker, troligtvis tack vare att den kommer från tre olika källor (stevia, sukrin och bären).

Halloncheesecake LCHF 8-10 bitar
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1-2 msk LCHF-socker
225 g hallon (tinade frysta går bra)
200 g philadelphiaost
ev. färska bär till garnering
Botten
3 dl mandelmjöl
25 g smält smör
1 tsk LCHF-socker

Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda mandelmjöl, smält smör och LCHF-socker till en deg och tryck ut i en springform (ca 25 cm).

Grädda i ugnen i 10 minuter.

Låt svalna.

Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.

Häll grädde och LCHF-socker i en kastrull och låt sjuda så sockret löser sig.

Pressa ur vätskan ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden. Ta bort från värmen och låt svalna.

Mixa hallonen till en puré i en mixer (här kan man även passera genom en sil för att bli av med kärnorna om man har lust).

Blanda mixade hallon och philadelphiaost och tillsätt sedan den avsvalnade grädden. Vispa till en slät kräm.

Häll krämen på den avsvalnade bottnen.

Ställ kallt i minst 4 timmar.

Servera med vispad grädde och ev. färska bär.

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Och det var lika gott som det såg ut!

      Radera
  2. Behöver hjälp här. Fyller år snart o den här verkade ju toppen att göra tills dess. Men jag hittar inte stevia någonstans och det tar för lång tid att beställa hem. En Life-butik hade något som hette Reviana. Damen i butiken sa att det stod stevia under. Någon som vet vad det är? Har googlat utan att finna något.
    MVH Ann

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har nog fått svar vid det här laget men jag såg din fråga idag. Det stod nog Rebiana vilket är utvunnet ur Steviabladen. Så produkten du såg är gjord från Steviablad.

      Radera
  3. Den var toppen!

    På den här kan du säkert ta bara sukrin, det säljs i hälsokost och välsorterade mataffärer. Det går ju att smaka av smeten så man är nöjd med sötman.

    Många som bakar med lchf använder honung. Eftersom det är så små mängder och man tror dessutom att honung innehåller andra nyttigheter.

    SvaraRadera
  4. Intressant det där med honung! Tack för svaret! Jag är inte så superkänslig för bismaken på sukrin, däremot kändes den obehaglig i halsen o då tänkte jag att det kanske blir bättre med LCHF-sockret. :-)

    SvaraRadera
  5. Vårt LCHF-socker har vi tagit fram för att få en mer neutral sötma. Reagerar din hals på sukrin så är det nog inte nån hjälp.

    Bären i den ger mycket sötma så tillsätt bara lite, lite honung och smaka av om det duger.

    SvaraRadera
  6. Ser härligt ut .. jag får nog ta och köpa Stevia, har hittills bara använt Sukrin och tycker det ger lite bismak i bakverk. =)

    SvaraRadera